sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Mango-passion glögi

Oon aina ajatellut, että glögin valmistaminen itse on hirveän työlästä ja aikaa vievää. Täytyy kuitenkin ilokseni sanoa, että yllätyin positiivisesti miten helppoa ja nopeaa se on. Tänä vuonna innostuin kokeilemaan itsetehtyä glögiä ensimmäistä kertaa ja onneksi hyvällä menestyksellä! Täällä onkin ollut pannut muutamaan otteeseen porisemassa ja erilaisia glögejä on maisteltu oikein urakalla. Päärynä-vaniljaglögi on muodostunut mun omaksi suosikikseni, mutta ajattelin tulla jakamaan teille nyt hieman erikoisemman variaation, nimittäin mango-passion glögin. Tästä tuli yllättävän hyvää ja kuitenkin jouluista, mutta trooppisella vivahteella. Muissa glögipohjissa käytin kokonaisen litran täysmehua, mutta tässä lisäsin puolet vettä säilyttääkseni glögimäisen koostumuksen. Tätä pohjaa voi siis varioida oman maun mukaan vaihtamalla mehun esimerkiksi omena- tai päärynämehuun. Seuraavaksi ajattelin kokeilla seljankukkamehua.



 

 

 Mango-passion glögi (6-8 lasillista)

 

0,5 litraa mango-passion mehua tai nektaria (itse käytin Bonne Premium -merkkistä mehua)

0,5 litraa vettä

1 tl vaniljajauhetta

3-4 tähtianista

1 tl kokonaista kardemummaa

3 kanelitankoa

 

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä noin tunnin verran. Mitä kauemmin seosta keität, sitä enemmän glögi myös maustuu. Kun glögi on omaan makuusi sopivaa, anna sen jäähtyä kunnolla ennen siivilöintiä ja pullottamista. Kanelitangot ja tähtianikset voi käyttää uudelleen niin kauan, kuin makua irtoaa. Halutessasi voit terästää glögin vaikka valkoviinillä tai vaalealla rommilla. Glögi säilyy jääkaapissa noin viikon verran.

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti