maanantai 3. helmikuuta 2020

Keittiöremontti | ENNEN & JÄLKEEN


It is finally here! Päivä, jolloin pääsen kunnolla kertomaan meidän keittiöprojektista. Alotettiin keittiön suunnittelu jo alkusyksystä, jolloin selailtiin netistä arvosteluja, hintoja ja keittiökuvastoja. Meidän keittiö ei ollut maailman helpoin työstää, sillä siellä oli järkyttävä määrä outoja viritelmiä (mm. saunan poistoilmaputki keittiökaapin läpi, I know I know...) ja tilaa suhteellisen vähän. Haastetta oli siis siinä, miten saadaan tilasta toimiva, mutta kuitenkin sellainen ettei se näytä täyteen ahdetulta. Alunperin seinässä oli puupaneelit, uuni oli heti jääkaapin vieressä ja tiskikone ikkunan puoleisella seinällä. Mä koin heti alkuun uunin/lieden paikan haasteelliseksi, sillä ympärillä ei ollut ollenkaan työskentelytilaa. Mielestäni myös kaappeja oli vasemmalla seinällä liikaa, joka teki tilasta jotenkin pienemmän ja ahtaamman oloisen. Taso sekä kaapit ikkunaseinän alapuolella eivät myöskään olleet mielestäni järkevästi sijoitettu. 

Ykköskriteereinä meillä oli siis uunin/lieden paikan vaihto, vähemmän yläkaappeja, tila pienelle ruokapöydälle ja mahdollisesti lisää kaappeja keittiön toiselle seinälle. Käytiin läpi monen monta keittiöfirmaa ja parista-kolmesta käytiin pyytämässä suunnittelu ja tarjous. Päädyttiin tilaamaan meidän keittiö Noblessalta ja mun täytyy ihan ensimmäisenä antaa iso kiitos Lielahden pisteen Nooralle (ei yhteistyö), joka suunnitteli meidän kanssa tänne juuri sellaisen keittiön, josta oltiin unelmoitu. Monessa keittiöfirmassa esteeksi tuli uunin paikan vaihto, jääkaapin paikka sekä ruoka- ja kaappitila. Me kaivattiin omien ideoiden tueksi vähän outside the box -ajattelutapaa ja meidän näkemykset kohtasi tässä Nooran kanssa täysin. Meillä tosin lähti perussuunnitelma hieman laukalle valojen ja muiden hienouksien suhteen, mutta ai että tästä tuli ihana! Oon muokannut kuvia vain kirkkaudeltaan hieman, jotta oikeat värit tulisivat mahdollisimman hyvin esille näissä. Teen vielä myöhemmin tarkemman postauksen yksityiskohdista ja erilaisista ratkaisuista, mutta tässä yleisilmettä.

P1010911-2
Ennen:

84842387_2376496592642913_4660897886848942080_nJälkeen:

P1010914-2


Valittiin sävyiksi valkoinen, harmaa ja musta. Oltiin värimaailman suhteen Oscarin kanssa koko ajan tosi samoilla linjoilla, joka helpotti asiaa huomattavasti. :D Yläkaappien materiaali ja sävy on hieman erilainen kuin alakaappien: alas valittiin mattainen, kermanvaalea sävy ja yläkaappeihin harmahtava betonijäljitelmä. Lattia on mustaa vinyylilankkua ja pöytä sekä keittiötasot samaa sävyä. Valittiin vasemmalle puolelle hieman normaalia leveämmät ja korkeammat kaapit mutta oikealle seinälle vähän pienemmät, jotta saatiin kaapit sekä baaripöytä mahtumaan suunnitelmien mukaan. Molemmille puolille valittiin ovet lasiyksityiskohdilla valojen kanssa. Mä tykkään vähän tunnelmallisemmasta valaistuksesta varsinkin illalla, joten on aivan huippua, että noita valoja pystyy säätämään sekä kirkkaammaksi että himmeämmäksi ja niiden sävyä pystyy muuttamaan kylmästä lämpimään. 

Kodinkoneet valittiin kaikki integroituina. Mietittiin pitkään mitä tehdään, mutta loppujen lopuksi tuo oli siistimpi ja kätevämpi ratkaisu kompaktiin tilaan. Oon ollut aivan innoissani, nimittäin tuossa uunissa on höyrytoiminto, jolla saa monesta ruoasta mehukkaampaa ja leivonnaisesta kuohkeampaa! Testattu on oikein urakalla ja suosittelen!


Ennen:

83884411_638028356961458_5305999363368026112_nJälkeen:

P1010912-2

Alunperin meidän piti maalata kaikki keittiön seinät valkoisiksi, mutta päädyttiin valitsemaan tuohon oikeanpuolimmaiselle seinälle lämpimän harmaa sävy. Tuota sävyä vertailtiin maaliliikkeessä suht kauan, koska ei haluttu siitä sinertävää. Tuo oli Tikkurilan sävy 1937. Päätettiin kuitenkin maalata vain tuo syvennys, jotta tehosteseinästä tulisi vähän harmonisempi muuhun tilaan nähden. 

Oon TODELLA yllättynyt siitä kuinka hyvin meillä on vieläkin kaappitilaa, vaikka kaikki keittiötarvikkeet ja astiat ovat jo paikoillaan. Mietittiin nimittäin, että kuinkahan nuo tulee riittämään mutta positiivinen yllätys oli. On kätevää, kun joka kaappi ei ole tupaten täynnä.

P1010916-2

84721784_206922017148994_8323926136119623680_n-2


 Mitä mieltä te ootte meidän keittiöstä?
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti