keskiviikko 25. tammikuuta 2017

DIY: Helpot yrttivoipatongit

Moikka! Mä tein tiistaina tomaattikeittoa illalliseksi ja ajattelin leipoa sen kaveriksi pari yrteillä maustettua patonkia. En oo ennen patonkeja itse leiponutkaan, koska ne on tuntuneet jotenkin työläiltä ja noh, ne kaupan pakastepatongit saa vain laittaa uuniin ja that's it. Mutta onneksi kokeilin tehdä näitä itse, nimittäin näistä tuli sata kertaa parempia ja maukkaampia, eikä nää kyllä työlästä nähnytkään. Laitoinkin Snapin puolelle (millakaroliinag) valmiista patongeista kuvat ja muutama siellä toivoikin ohjetta näistä, joten päätin leipoa tänään uuden satsin ja kirjoittaa teille ohjetta!

DSC_1958


Yrttivoipatongit 2 kpl

1,75 dl kädenlämpöistä vettä
n. 15 grammaa hiivaa
ripaus suolaa
1,5 rkl oliiviöljyä
4-5 dl jauhoja
(0,75 dl mantelijauhoa)
50 g voita
Provencen yrttiseosta

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola sekä öljy. Lisää sen jälkeen jauhot sekä mantelijauhot ja vaivaa taikina kiinteäksi palloksi. Mantelijauhoja ei ole pakko käyttää mutta nämä antoi taikinalle vähän pehmeämmän koostumuksen ja näistä tuli maukkaampia. Anna valmiin taikinan levätä liinan alla puolisen tuntia ja tämän jälkeen jaa se kahteen osaan.

DSC_1949

Pyöritä taikina palloksi ja sen jälkeen kauli se pyöreähköksi, noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Valmista yrttiseos lisäämällä kulhoon 50g voita ja n. 1 rkl Provencen yrttiseosta ja sekoita. Lisää valmis yrttiseos ohelti kaulitun taikinalevyn päälle. Kun yrttiseos on levitetty, aloita rullaamaan taikinaa sen alareunasta ylöspäin tiheäksi rullaksi. Kun rulla on valmis muotoile sen päät pyöreiksi ja "patonkimaisiksi". Tee sama toiselle puolelle taikinaa. Jätä patongit taas noin puoleksi tunniksi kohoamaan pellin päälle, niin niistä tulee isompia ja kuohkeampia. Kohoamisen jälkeen tee patonkeihin muutamat viillot ja laita ne noin 225 asteiseen uuniin (250 astetta, jos ei kiertoilma) paistumaan noin kymmeneksi minuutiksi. Ja voilá! Herkulliset patongit ovat valmiita.

DSC_1939
DSC_1954
DSC_1969
 
Mitäs pidätte ohjeesta? Pääseekö patongit testiin?
11 kommenttia on "DIY: Helpot yrttivoipatongit"
  1. Oi kun näyttää hyvältä! :) Mitä jauhoja käytit? Pakko kysyä jos sattuu että teit gluteenittomana 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon kuvas näkyvän tein normijauhoilla mutta itse asias tein kaks gluteenitonta niistä Sunnuntain omista ja tuli kans tosi hyviä ja just saman makusia! Ei vaan kohonnu niin paljo tuo taikina niinku arvata saattaa niin niistä tuli vähä pienempiä :-D

      Poista
    2. Okei! Täytyy kans kokeilla 😀

      Poista
  2. Oi nams miten hyvälle näyttää!♥

    VastaaPoista
  3. Nammm! Just kun oon lopettanut kaiken leivän syönnin iski hirvee himo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, eikä! :-D Näistä ei kyllä voinut pitää näppejään erossa...🙄

      Poista
  4. Näyttää todella hyvältä, paljon paremmalta kuin kaupan pakastepötköt!
    Ehkä meillä pitääkin vähän laittaa viikonlopun menua uusiksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Yllätyin miten hyviä näistä tuli :-)

      Poista
  5. OI, nää menee samantien testiin! Tosin voisin korvata tuon yrttivoisysteemin valkosipulivoisysteemillä (omaan makuun parempi) :-) NAM.

    ♥ Jasmin N // Little Things With Jassy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva juttu! :-) Pitäis itsekin kokeilla myös valkosipulilla!

      Poista