sunnuntai 15. tammikuuta 2017

DIY: Karamellinen teelatte

Moikka! Oon viettänyt täällä rentoa sunnuntaita blogeja lueskellen, lehtiä selaillen sekä kuumaa teelattea hörppien. Rakastan kahviloiden erilaisia teelatteja, varsinkin chailattea, joten päätin kokeilla tehdä sellaista itse ihan näin kotioloissa, kun lattehimo iski ja olin liian sunnuntaifiiliksissä (lue: laiska) pukemaan katu-uskottavan asun päälle, nappaamaan kukkaron mukaan ja lähtiäkseni bussilla mun lempikahvilaa kohti. Tästä lattekokeilusta tulikin tosi onnistunut ja vähän erityylinen, kuin perus chailatesta, joten tässä tulisi nyt ohjetta helppoon ja hyvään teepohjaiseen herkkulatteen!
 
DSC_1771

DSC_1793

DSC_1811

 Karamellinen teelatte

n. 0,75 dl kuumaa vettä
n. 1 dl maitoa
vihreää tai mustaa teetä (karamellilla maustettua tai maustamatonta)
vaniljasokeria
(karamellisiirappia)

Lisää teepussi/irtoteetä kupin pohjalle ja kaada päälle hieman kiehuvaa vettä (teestä on tässä vaiheessa tarkoitus tulla todella vahvaa, että maku säilyy). Voit käyttää maustettua teetä, jolloin latte maistuu pääosin kyseiseltä teeltä. Vaahdota maito maidonvaahdottimella, tai mikäli et omista sellaista, niin kiehauta maito kuumaksi kattilassa koko ajan vispilällä sekoittaen. Tällöin maidosta tulee kuohkeaa ja vaahtomaista. Lisää teen joukkoon hitusen vaniljasokeria ja halutessasi makusiirappia. Tämän jälkeen lisää vielä vaahdotettu maito ja sekoita. Pinnalle voi vielä ripotella vähän kanelia. Ja valmista on! Mä käytin oman teelatteni valmistamiseen kookoksista, mustaa irtoteetä ja pienen lorauksen karamellinmakuista kahvisiirappia. Tätä reseptiä voi siis muunnella oman maun mukaan valitsemalla erimakuisia maustettuja teemakuja tai kahvisiirappeja.

DSC_1818
 DSC_1788

  

Tykkäättekö te teepohjaisista lateista ja pääseekö tämä kenties testiin?
10 kommenttia on "DIY: Karamellinen teelatte "
  1. Oih, ihan sika hyvä idea! :) pitäisi kokeilla!
    p.s Olet niiin kaunis sun bannerin kuvassa! *o*

    ❀ Cinderella Days ❀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä testata! Tästä tuli niiin hyvää :-)
      Ja kiitos hurjasti! <3

      Poista
  2. Täällä kanssa liputetaan kahvisiirapista teen joukossa! Etenkin noi Nicolas Vahen on aivan ihania ja pullot super kauniita! :) Mun suosikkiyhdistelmä on vanilla chai -tee ja vaniljakahvisiirappi ♥ !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiva kuulla! Oon kans täysin samaa mieltä noista Nicolas Vahén tuotteista. Ne on melki niin nättejä että haluais pitää vain koristeena, hehe :-D

      Poista
  3. Pääsee kyllä ehdottomasti testiin! Kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä <3

    VastaaPoista
  4. Chai on ehdottomasti lemppari tällaisissa teejuomissa! Ihan parasta, kun laittaa vielä sekaan kokonaisen kanelitangon tai aniksen! Namskis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam! Pitäis itsekin kokeilla laittaa sekaan kanelitanko, kiitti vinkistä! :-)

      Poista
  5. Oi vitsit, just kävin kahvilassa juomassa chailaten ja mietin taas kerran että miten sitä tekisi itse! Pakko kokeilla tätä sun reseptiä, näyttää ja kuulostaa ainakin superhyvälle! :-)

    VastaaPoista