tiistai 2. toukokuuta 2017

Last week in Paris

Moikkamoi ja ihanaa tiistai-iltaa kaikille! Vaput on nyt vietetty ja onneksi tuli ihana sää vihdoin ja viimein. Huomenna olisi tiedossa casting Helsingissä, joten pian alan pakkailemaan sinne, tekemään iltapalaksi parit katkarapu-avocado uuniperunat ja aloittamaan vielä tämäniltaisen luku-urakan, mutta nyt tekee mieli jakaa muutama kuva meidän viime viikon Pariisin reissulta. Oltiin siellä Vilman kanssa siis neljä yötä maanantaista perjantaihin ja saatiin onneksi kiva hotelli lyhyen metromatkan päästä kaikesta.
11
9

No mitäs kaikkea tehtiin? Käytiin perus tsekkaamassa Eiffel-torni, Riemukaari ja Champs-Elysées muutamaankin kertaan ja vikana päivänä käytiin tuolla Riemukaaressa ihan ylhäällä asti. Sacré-Coeurissä, Notre Damella ja Louvressakin tuli pikaisesti käytyä katsomassa Mona Lisaa. Tsekattiin mm. myös yks vintagekauppa ja yks periranskalainen kiva ravintola. Pääasiassa me kyllä vain kierreltiin, käveltiin, kahviteltiin, mentiin metrolla eestaas paikkoihin ja ihasteltiin Pariisin menoa.

12

Oltiin siellä maanantaina illalla aika myöhään ja rähjääntyneinä lentomatkasta sun muusta, joten illalla käytiin vain syömässä pizzat sympaattisessa pikku pizzeriassa lähistöllä. Seuraavana päivänä  haettiin aamutuimaan matkan ekat croissantit leipomosta ja lähdettiin aamupalan jälkeen kiertelemään Le Maraisiin ja Rue de Rivolille. Kerettiin pistäytyä kyllä Picasson museossakin siinä matkan varrella. Jos shoppailla haluaa, niin tuo Rue de Rivoli oli kyllä huippu ja sen varrella oli varmaan miljoona kauppaa. Mä en tosin ostanut reissulta kuin yhet helmifarkut ja ison purkin Kusmi teetä (ihan parasta muuten), koska sanokaa mun sanoneen, että vaikka meitsi tykkää kierrellä kaupoissa, niin loppupäässä tokaisin Vilmalle, etten astu tällä matkalla enää yhteenkään puljuun (okei, kyl me parissa paikkaa käytiin myöhemmin viikolla). :-D

10
8
13
4
5
3
18254108_1637918792892591_2068897268_n-tile


Halusin satsata enemmänkin ruokapuoleen, mutta kyllä meitä välillä pisti vihaksi kun muka valittiin joku paikka, joka ei näytä niin turistiraflalta ja sitten se olikin täys pohjanoteeraus ruoan suhteen. No, saipa ainakin nauraa noille jutuille jälkeenpäin. Vikoina päivinä käytiin sellaisessa ravintolassa meidän hotellin lähellä kuin Le 975 (kuvat ylhäällä) ja Les tables d'Augustin. Tuossa ekassa ravintolassa päätettiin ottaa viiden ruokalajin illallinen vipan illan kunniaksi ja se oli oikeesti tosi edullinen varsinkin, kun tuo oli viiden tähden paikka. Siellä oli maailman parasta jälkkäriä, mitä ollaan ikinä syöty ja ruoat oli muutenkin ihan huippuja. Veikkaan, että tuo oli joku japanilais-ranskalainen fuusioravintola, koska kaikissa ruoissa oli yhdistelty jotain ranskalaista ja jotain japanilaista. Tuossa tokassa paikassa otettiin lounas, joka sisälsi alku-, pää- ja jälkiruoan ja nekin oli ihan tajuttoman hyviä ja alle parikymppiä koko setti. Hauskana juttuna muuten: saatiin valita aina kahdesta ruokavaihtoehdosta toinen ja kun oltiin meidän kala syöty, niin saatiin tietää että se oli jotain värikästä skorpionikalaa. Toinen vaihtoehto ois ollut jumalaton hämähäkki, joten onneks valittiin se kala, haha. Tosin ois ollut kyllä hurja maistaa hämähäkkiä tommosessa hyvässä paikassa. Jos siis käytte Pariisissa, niin suosittelen ehdottomasti noita kahta paikkaa!

6
2
1

Aamupalat käytiin aina ostamassa ite kaupasta. Nuo macaronit ja croissantit on kyllä tosiaankin aivan toista maata kuin täällä. Niiin hyviä!

7


Kokonaisuudessaan matka oli kyllä oikein onnistunut ja Pariisi taas aivan ihana. Oon kirjoitellut tässä nyt sen aikaa, että pitää jo äkkiä lähteä laittamaan ruokaa. Kertokaa ihmeessä mitä piditte kuvista ja postauksesta!
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti