tiistai 20. kesäkuuta 2017

Kesäisiä drinkkejä kotisohvalla

Aurinkoista tiistaita kaikille! Me otettiin lauantaina pieni varaslähtö juhannukseen ja istuskeltiin porukalla iltaa kotitekoisten drinkkien kera. Ostettiin torilta pientä naposteltavaa illaksi ja toimittiin itse "baarimestareina". Pääsin siis kaupallisen yhteistyön merkeissä De Kuyperin kampanjaan testailemaan helppoja ja herkullisia drinkkireseptejä. Oon aina aatellut, että drinkkien teko on jotenkin haastavaa mutta jo muutamalla ainesosalla saatiin loihdittua tosi hyvänmakuisia ja raikkaita drinkkejä.

DSC_5328

Drinkit tehtiin kesän kunniaksi totta kai kesäisellä teemalla käyttäen hedelmäisiä liköörejä ja raikkaita hedelmiä. Jokainen meistä kokeili kaikennäiköisiä ja -värisiä drinkkejä, mutta ensimmäisenä testiin lähti Sour Apple liköörin pohjalta Summertime-ohje, vesimelooniliköörin pohjalta Tropiikii-booli sekä Sour Grapefruitin pohjalta B Cool-drinkkiohje. De Kuyper on siis vanha, jo yli 320-vuotinen Hollantilainen perheyritys ja heidän liköörit valmistetaan aidoista raaka-aineista eli niissä ei käytetä ollenkaan esansseja.

Oli kyllä hauska nähdä, kuinka erilaisia drinkkejä samoista likööreistä voikaan valmistaa ja kuinka jokainen meistä pääsi oikein käyttämään luovuuttaan drinkkien miksauksessa ja koristelussa. :-D Yleensä ollaan valittu illanviettoon perus viiniä tai siideriä, mutta tämän kamppiksen pohjalta rohkaistuin kyllä kokeilemaan jatkossa myös lisää erilaisia drinkkejä. Varsinkin, kun niiden valmistamiseen tarvittavat raaka-aineet oli tuttuja ja drinkkien valmistus hoitui ihan jokaisen kotoa löytyvillä välineillä. De Kuyperista oon testannut ennen tuota vesimelonin makuista likööriä, joten oli kiva päästä tutustumaan myös uusiin makuihin ja löytää uusia lemppareita.

DSC_5339
DSC_5362

DSC_5366
DSC_5377
DSC_5371

Drinkkien ainesosina me käytettiin siis mm. appelsiinimehua, erilaisia hedelmiä kuten vesimelonia, greippiä ja limeä, karpalomehua, limsaa, minttua sekä irtokarkkeja koristeina. Tuossa kyllä huomasi, että myös jääpalojen avulla saa tuotua drinkkeihin kivaa twistiä, nimittäin esimerkiksi mulla oli käytössä appelsiiniviipaileiden ja rypäleiden muotoisia jääpaloja. Jääpalojen joukkoon voi pakastaessa laittaa myös vaikka syötäviä kukkia tai marjoja. Ja niin. Ne jääpalat on oikeesti iso osa onnistunutta drinkkiä! Tsekatkaa ihmeessä myös nämä vinkit kotibaarimestareille, niin hyvät kotitekoiset drinkit valmistuvat helpommin. Me aiotaan kyllä ehdottomasti kokeilla näitä myös juhannuksena grilliherkkujen kanssa. Minkäslaisia juhannussuunnitelmia teillä on?

DSC_5325
DSC_5381
DSC_5357
 
2 kommenttia on "Kesäisiä drinkkejä kotisohvalla"