tiistai 21. toukokuuta 2019

Valkosuklaa-passion juustokakku


Superaurinkoista viikonalkua kaikille! Meitsin viikosta on tulossa oikee hulinakiireviikko mutta en anna sen haitata, koska sunnuntaina alkaa ansaittu ja pitkältä tuntuva kesäloma. Pakataan samaisena päivänä oitis matkalaukut ja suunnataan Espanjan lämpöön. Syön tässä iltapalaksi mun tän hetken ihan lemppari välipalaa, herkkupalaa, aamupalaa, hiukopalaa tai oli mikä vaan pala nimittäin rahkaa pensasmustikoilla ja passionhedelmällä. Passionhedelmästä tulikin mieleen jakaa ohje ja kuvat makeen kirpsakasta valkosuklaa-passion juustokakusta, jota päätin kokeilla muutama viikko sitten. Tää on aika nappivalinta myös sellasille, jotka ei tykkää äklömakeista leivonnaisista, koska tää on samalla myös sopivan kirpeetä.


P1010173 P1010167 P1010164

Pohja:

n. 200 g LU:n Bastogne keksejä (tai kaurakeksejä)
50g voita

Täyte:

1 purkki sitruunarahkaa (esim. Valio)
1 purkki tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
100g valkosuklaata
4 liivatelehteä
pikku nokare vaniljatahnaa tai vähän vaniljajauhetta
0,5 dl sokeria

Kiille:

6 passionhedelmää
2 dl keltaista hedelmämehua (esim. Innocent mango tai Vitalin passion-banaani)
4 liivatelehteä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja valmista ensin kakun pohja. Murskaa keksit hienoksi jauheeksi esimerkiksi minigrip-pussin sisällä. Sekoita sulatettu voi joukkoon kun keksijauhe on valmista ja painele seos tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.  Vatkaa kermavaahto ja sekoita mukaan rahka, tuorejuusto, sokeri, vaniljatahna sekä sulatettu valkosuklaa. Ota liivatelehdet kylmästä vedestä ja liuota noin kahteen ruokalusikallista kuumaa vettä. Varmista ettei veteen jää paakkuja liivatteista. Kaada lopuksi jäähtynyt liivateseos kermaseoksen joukkoon ja sekoita. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta esimerkiksi veitsellä. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin tunniksi.

Valmista kiille lisäämällä hedelmämehun joukkoon halkaistut ja kaavitut passionhedelmät. Keitä taas vettä noin 2 rkl ja liuota kylmässä vedessä pehmenneet liivatelehdet siihen. Anna jäähtyä ja kaada sitten mehuseoksen joukkoon. Kaada kiille lopuksi hyytyneen kakkupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään kuudeksi tunniksi. Mieluiten kyllä yön yli. Itse koristelin kakun mansikoilla ja valkosuklaalla mutta voisin kuvitella, että tähän sopii oman maun mukaan melkein mikä vain. :)



Jos koklasitte ohjetta niin kommentoikaa ihmeessä mitä tykkäsitte! 

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti