keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Huonekalujen entisöinti | Vanhan lipaston uusi ilme

P1010957-2


Rempan myötä on tullut maalailtua aika paljon ja tehtyä jos jonkinlaisia pintakäsittelyjä. Oon aina rakastanut kaikenlaisten huonekalujen entisöintiä, ja aina jos siihen on mahdollisuus niin tartun siihen! Oscarilla oli entisessä asunnossaan tuollainen vanha lipasto ja sen halusi ehdottomasti laittaa esille myös tänne uuteen asuntoon. Tällaista lipastoa ei ole koskaan tullut mulle vastaan. Tuo onkin mielestäni ihanan uniikki ja persoonallinen. 

Lipasto oli alkuperäisessä kunnossa, kun tuotiin se tänne ja molempien mielestä se tarvitsi hieman putsausta tai pientä entisöintiä. Mietin jonkin aikaa, että vain hioisin sen ja lakkaisin uudelleen. Loppujen lopuksi tulin siihen lopputulokseen, että harmaaksi maalattuna se voisi sopia paremmin muuhun sisustukseen ja asunnon väreihin. Kävin vertailemassa rautakaupassa erilaisia maaleja ja päädyin ostamaan purkillisen Rust-Oleum merkkistä Chalky finish -kalustemaalia. Maali mahdollisti sen, että lipastoa ei tarvinnut hioa tai vanhaa lakkaa poistaa. Tuo maali tarttuikin hyvin vanhan kalusteen pintaan ja lopputulos oli juuri sellainen kuin olin toivonutkin! Maali peitti alkuperäisen sävyn vain yhdellä kerroksella ja lopputulos oli kiiltävän sijaan mattainen. Suosittelen siis ehdottomasti tuota purkkia, jos haluatte päästä hieman helpommalla.


Mun ohjeet huonekalujen ja sisustusesineiden entisöintiin:

1. Puhdista ja kuivaa maalattavan esineen pinta huolellisesti ennen maalauksen aloittamista. Hio lakkapinnat tarvittaessa karheiksi.

2. Kittaa tarvittaessa reiät, halkeumat ja kolot. Itse teen tätä harvoin, sillä mielestäni vanhoissa huonekaluissa kuuluu olla elämisen jälkiä.

3. Valitse tarpeisiisi sopiva maali huolellisesti riippuen haluamastasi lopputuloksesta (esim. kiiltävä vai matta). Käytä isojen pintojen maalaamiseen pientä mohairtelaa. Tällä saa siistiä ja sileää jälkeä. 

4. Älä koskaan peitä tai maalaa huonekalussa olevia leimoja, allekirjoituksia tai päivämääriä. 
Nämä kertovat esineen historiasta ja täten nostavat sen arvoa!P1010921
P1010960-2


 Mitä ootte mieltä lopputuloksesta?
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti