tiistai 24. maaliskuuta 2020

Mitä tehdä kotona? 5 vinkkiä

P1020043-2

Karanteeni ja korona alkaa varmasti tulemaan monilta jo korvista ulos, enkä ihmettele. Itselläkin aivonystyrät alkaa väsymään tähän liikkumattomuuteen ja yritänkin koko ajan keksiä puuhaa kotona. Oon nähnyt pari videota liittyen aiheeseen ja ajattelin itsekin tulla nopeesti kirjottelemaan omia vinkkejä. En usko, että nämä on ainakaan pahitteeksi!


1. Opettele uusi kieli tai taito

Miesystävä taitaa sattuneesta syystä tuon espanjan kielen. Oon pienestä asti kuunnellut espanjankielisiä biisejä ja katsonut sarjoja. Niistä on toki vähän tullut lukion videokurssin lisäksi opittua, mutta haluaisin osata kieltä sujuvasti. Latasinkin puhelimeen Duolingo -nimisen sovelluksen, jota oon nyt muutaman päivän käyttänyt noin puolisen tuntia päivässä. Tuo on ilmainen ja todella kätevä. Sieltä löytyy vaikka ja mitä kieliä sekä kielioppi kaikista. Isot suositukset ainakin multa!

2. Järjestä jääkaappi uuteen uskoon

Me heitetään jääkaappiin ostokset vähän minne nyt sattuu mahtumaan. Tänään otinkin tavotteeksi järjestää maitotuotteet, säilykkeet, vihannekset & hedelmät, lihat ja muut omille paikoilleen. Nyt on jääkaappikin siistimpi ja ruokatavarat tulee käytettyä oikeassa järjestyksessä.


 
P1020049-2

3. Kokeile uusia ruokia ja leivo

Mä kokeilin tänään tehdä leftovereista ja pian huonoksi menevistä currytahnoista thai-tyylistä kookos-kanawokkia. Tuli kyllä tosi hyvää ja ihanan erilaista. Useana päivänä oon myös leiponut leipiä ja kakkuja. Tänään illalla ois vielä tarkoitus kokeilla proteiini suklaabrownieita.

4. Vaihda viherkasvien mullat, poista vioittuneet osat ja ota pistokkaat

Mun viherkasvit alkoivat olemaan vähän nuutuneen näköisiä muuton sekä pimeän talven jäljiltä. Vaihdoin kaikkiin uudet mullat ja ruukut, ja kukat friskaantuivat saman tien. Tietty aurinko tekee myös osansa, mutta näihin aikoihin kukkamullat olis varmasti hyvä vaihtaakin. Otin myös posliinikukasta pistokkaan ja laitoin sen juurtumaan vesilasiin. Siinä näyttäiskin olevan jo hyvin juurten alkuja!

5. Tee ristikoita

Me ollaan ihan hurahdettu ristikoihin. Ollaan joka ilta ennen nukkumaanmenoa täytetty yksi ristikko yhdessä. Ajateltiin, että se ois parempi tapa kuin esimerkiksi somen selaaminen iltamyöhään. Tuohon jää kyllä aivan koukkuun, nimittäin ostettiin jo kaupasta 50 sivuinen kirja täynnä pelkästään ristikoita. Myös Ratkojat -nettisivu on tullut sen myötä tutuksi. :D
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti