perjantai 20. maaliskuuta 2020

Pienyrittäjien ammattitaito on rikkaus

Itse oon tällä hetkellä koronatilanteen vuoksi kotona Tampereella etätöissä ja asuntonäytöt onnistuvat onneksi yksityisnäyttöinä. Tulinkin tässä ajatelleeksi, että me, jotka etätöitä pystytään tekemään, ollaan todella onnekkaita. Kaikille se ei ole mahdollisuus ja varsinkin pienyrittäjät tarvitsevat nyt meidän kaikkien tukea.

Itse oon yrittäjäperheessä kasvanut ja tiedän, miten tällaiset tilanteet vaikuttavat arkeen. Mut ja mun sisarukset on kasvatettu niin, että heikompia tuetaan ja kannetaan oma kortemme kekoon aina, kun auttamiseen on mahdollisuus. Iskä soitti mulle eilen töistä ja suositteli ostamaan kaupasta piparjuurta vastustuskyvyn parantamiseksi. Asiakkaat olivat vähentyneet, mutta hän oli täynnä tarmoa siitä, että kyllä tämä tästä. Kiitos myös äiti, joka käyt mielelläsi hoitamassa lapsia päiväkodissa, vaikka tartuntariski on suuri eikä moni ymmärrä sitä, että kipeää lasta ei tule viedä päivähoitoon tällaisessa tilanteessa. Näin myös terveydenhuolto- ja elintarvikealan työntekijät pääsevät tekemään osansa tässä meille kaikille haastavassa tilanteessa.

Varsinkin palvelualoilla tämä kuukausi on ollut varmasti yhtä vuoristorataa ja on herännyt huoli, että miten tästä jatketaan. Toivotaan, että normaalitilanne ja kassavirta tulee pian takaisin ja sinnitellään päivä kerrallaan. Moni pienyritys ei välttämättä kuitenkaan pysty odottamaan siihen asti, sillä jo kuukausittaiset kiinteät kustannukset tuottavat menoja vaikka tuloja ei tulisi mistään. Tilanteeseen ei tuo helpotusta se, että me, potentiaaliset ja tärkeät asiakkaat linnoittaudutaan koteihimme vessapaperivuorten ja tonnikalapurkkien keskelle odottamaan parempaa päivää ja lopetetaan kuluttaminen.

Meitä tarvitaan. Meillä on luottokortit, joilla maksamalla saa turvaa myös mahdollisessa konkurssitilanteessa. Lahjakortteja voi ostaa netistä, tuotteita voi tilata kotiin ja me voimme suositella somessa hyviä tekijöitä. Pienyrittäjien ammattitaito on rikkaus. Arvostetaan sitä nyt, kun se on ensiarvoisen tärkeää.

IMG_20200316_173141 (1)
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti